Sneltip: Apps kopen zonder creditcard

Het is jammer dat we vooralsnog alleen met een creditcard kunnen betalen in de Android Market. Gelukkig zijn er alternatieven.

Mocht je een PayPal-account hebben, dan kun je via een kleine omweg apps kopen. In de app-store MobiHand kun je namelijk wel via PayPal betalen voor je Android-apps. Helaas is het aanbod een stuk kleiner en veel leuke titels zijn niet beschikbaar.

Een ander alternatief is het kopen van een creditcard met tegoed. De 3V prepaid Visa Card koop je bij Primera of op www.3vcash.nl. Ze zijn er vanaf twintig euro tot maximaal 150 euro. Zo’n kaartje activeer je dan op deze website en je kunt hem daarna gewoon gebruiken als creditcard om apps te kopen in de Android Market. Bij ‘Betaalmethode selecteren’ voer je de gegevens van je 3V prepaid Visa Card in.

Bij Vodafone reken je apps uit de Market straks af via de telefoonrekening. Dit is dé oplossing voor een land als de onze, waar geen grote creditcardcultuur bestaat. We hopen dan ook vurig dat andere providers dezelfde overeenkomst sluiten met Google, zodat we niet meer hoeven uit te wijken naar prepaid creditcards.

Geef een reactie